Posljednji pokušaj dogovora s tvrtkom Finmavi d.o.o. o ispunjenju jamstvenih obveza

Posljednji pokušaj dogovora s tvrtkom Finmavi d.o.o. o ispunjenju jamstvenih obveza

Već četiri godine, nakon kupovine 2 vile od tvrtke Finmavi d.o.o. u kompleksu Borghetto Villas u Vabrigi (Istarska županija, Hrvatska) pokušavam ostvariti da se poprave greške i nedostatci nastali pri izgradnji tih lijepih kuća.

19. listopada 2018. ponovno smo se pokušali dogovoriti s predstavnicima tvrtke Finmavi da ispune svoje obveze za koje su jamčili.
Tom prilikom je bio organiziran susret, na kojem su sudjelovali:

Od strane Finmavi:
Direktor (vlasnik) tvrtke Finmavi Maurizio Vivoda nije nazočio sastanku, nije pokazao poštovanje i ignorirao je sve pokušaje kontaktiranja.

Sandra Moškun – predstavlja se kao vlasnica tvrtke Finmavi d.o.o., iako tako nije navedena u dokumentaciji, te je također njihov predstavnik na svim sastancima.
Neven Svic – odvjetnik tvrtke Finmavi.
I još tri inženjera s njihove strane, te nadzornik radova.

Vlasnik tvrtke, Maurizio Vivoda, nije se pojavio na sastanku.

Od strane vlasnika vile:
Odvjetnik
Inženjer treće strane, nevezan za projekt
Sudski inženjer (vještak)
Ja osobno sa suprugom

Na sastanku smo još jednom pokazali sve nedostatke koji su trebali biti riješeni u okvirima jamstva.

Štoviše, nedostataka je bilo toliko mnogo da je nakon sat vremena Sandri Moškun to dosadilo, te je napustila sastanak ne odgovorivši na pitanje kada namjeravaju to sve popraviti.

Tijekom sljedećeg sata obilaska kvarova i grešaka u kući, još 2 inženjera tvrtke Finmavi d.o.o. su se nezapaženo udaljili.

Kao rezultat toga, ostao je jedan od inženjera, nadzornik i odvjetnik.

Zatim smo prešli na nedostatke druge vile. Tu smo izgubili trag odvjetniku tvrtke Finmavi d.o.o i nadzornika.

Odvjetnik, nakon što je popušio beskrajno mnogo cigareta, spotaknuo se i pao u bazen, a jedan od inženjera otišao mu je pomoći. Shvaćam koliko mu je bilo teško, jer ga je uprava tvrtke Finmavi ostavila samog na sastanku, da gleda očigledne pogreške svog klijenta, bez ikakvih argumenata u svoju obranu ili druge vrste podrške. Inženjeri tvrtke Finmavi također su se složili da izvođači radova koji su gradili kuće napravili sustavne pogreške koji su uzrokovali sve nedostatke koje tražimo da se poprave i odstrane.

Unatoč tome da je situacija vrlo jasna, bez odluke od strane Uprave ništa se neće promijeniti. Usprkos svemu tome, sat vremena kasnije njihov se odvjetnik vratio i ostao do kraja sastanka.

Do tog trenutka, pregled nedostataka već je završio, a naši su se predstavnici već zahvalili preostalim predstavnicima tvrtke Finmavi d.o.o. i otišli natrag u Zagreb na sastanak.

Kao rezultat inspekcije kuća, predstavnici tvrtke Finmavi d.o.o. ostavili su puno prljavih tragova na podu kuće i okućnice. Zbog količine prljavštine i tragova nogu morali smo čistiti više od 3 sata, ali si barem inženjeri i odvjetnik barem su pregledali greške u kući i shvatili razlog kako i zašto su nastali, što se ne može reći o upravi tvrtke.

Tjedan dana kasnije, naš inženjer pripremio je detaljni izvještaj o nedostatcima u kućama kojeg je poslao odvjetniku Finmavi d.o.o. 12. studenoga 2018., uz zahtjev da nam predoči plan za otklanjanje kvarova i nedostataka u roku od tri tjedna.

26. studenog dobili smo odgovor u kojem još jednom obećavaju sve dovesti u red, ali pritom isključivo uz zahtjev da uklonimo Internet stranicu kako nitko ne bi saznao za cijelu ovu situaciju.

Pukim slučajem dogodilo se da smo zaboravili platiti hosting za tu web stranicu i ona više nije funkcionirala tijekom tjedna. U principu, formalno se dogodilo da su i dobili ono što su zahtijevali.

Međutim, čak i uzevši u obzir tu činjenicu, vrijeme je i dalje prolazilo, a nitko nije počeo uklanjati nedostatke, štoviše, nisu se ni pismeno obratili s planom i rokovima popravaka i uklanjanja nedostataka.

Čekamo još do kraja ovog tjedna, možda tada tvrtka Finmavi d.o.o. dođe do spoznaje da kuće luksuzne kategorije moraju zadovoljiti barem standardne zahtjeve gradnje, a ne samo biti lijepe tijekom 2 mjeseca godišnje kada vlasnik tamo boravi. Mene, kao vlasnika skupe vile, ne oduševljava činjenica da mi zimi prokišnjava krov i stvaraju se pukotine po kući, a novcem kojeg po ugovoru plaćam za održavanje kuće se na proljeće sve prefarba, da bi na ljeto ponovno samo izgledalo lijepo.

Razumijem da to ne može trajati zauvijek i kad razdoblje jamstva završi, morat ću sam platiti za sve popravke i otklanjanje pogrešaka nastalih još tijekom faze izgradnje.

Nadam se da Vam je moje pismo bilo od koristi, i da ćete svoj novac pametno investirati, da ne ponovite ovo moje iskustvo. Zauzvrat, mi ćemo sigurno ispraviti nedostatke u našim kućama!

Prije nego što kontaktirate Finmavi d.o.o. i Maurizio Vivoda radi investiranja u njihove projekte, kontaktirajte mene, jer to će Vam uštedjeti novac, a na temelju mog osobnog iskustva dobit ćete konstruktivne odgovore na pitanja o suradnji s njima.

Dragi novinari, polaskani smo i raduje nas Vaš interesom za ovaj problem. Na sva pitanja vrlo rado ću odgovoriti e-mailom ili osobno. Obratite mi se e-mailom, govorimo engleski, ruski, talijanski i hrvatski.

P.S.: Molim predstavnike tvrtke Finmavi da pokažu velik stupanj poslovne etike u vidu popravaka i održavanja kuća. I imajte to uvijek na umu!